Calendar prohibitie 2015 – pe scurt

 • Incepand cu data 26 mai se ridica masurile de prohibitie în apele care constituie frontieră de stat, inclusiv Golful Musura. In aceste zone prohibitia a fost in vigoare pe o durată de
  45 de zile, în perioada 11 aprilie – 25 mai inclusiv ( vezi legea )
 • Din 31 mai se poate pescui la guvide. A fost interzis pescuitul guvizilor, pe o durată de 30 de zile, în perioada 1 mai – 30 mai inclusiv;
 • Celelalte articole cu masuri restrictive raman in vigoare. Pentru mai multe informatii citeste materialul referitor la prohibitia 2015 aici.

200

ATENTIE:

 • Pe raul Prut chiar daca este considerata apa ce constituie frontiera de stat nu se poate pescui.
 • Zona de frontieră este teritoriul cu lăţimea de 30 kilometri de la frontiera de stat în interiorul ţării. Dar, pescuitul este permis doar in apele ce constituie frontiera de stat, de exemplu in Dunare, nu si intr-un lac care se afla sa zicem la 10 metri de aceasta. Nu confundati apele de frontiera cu zona de frontiera.

Acest material are scop informativ. Cititi cu atentie legea referitoare la prohibitie.

AUTOMAT ELIBERARE PERMISE ARBDD – Tulcea

Astazi am profitat de o iesire pentru a vedea “minunea” din sediul ARBDD – automatul pentru eliberat permise pescuit. Acesta este un echipament complet dupa parerea mea, am ramas uimit ca este construit pentru a accepta plata cu card sau numerar in functie de ce dispuneti. De asemenea elibereaza permis de pescuit si incaseaza daca se doreste si anumite taxe, cum ar fi cea de acces in rezervatie cu autoturismul. Pentru eliberarea unui permis de pescuit va trebui sa dispuneti de un buletin care va fi asezat in zona de scanare.
Este amplasat chiar in sediul ARBDD, la intrare intr-un fel de anticamera, accesul la acesta fiind permis non stop. Informatiile despre cum se utilizeaza automatul sunt afisate in partea dreapta.
Salut aceasta idee, si va zic si de ce: anul trecut am vrut sa merg la o partida de pescuit si mi-am adus aminte ca nu aveam permis pe anul respectiv. Am dat fuga la ARBDD dar din pacate vineri fiind si trecut peste ora 16.00 am gasit inchis. Weekendul s-a dus fara sa-mi indeplinesc dorinta de a pescui. Acum cu acest automat puteti sa va ridicati permisul la orice ora si in orice zi.

 

card

 

Sediul ARBDD se afla pe faleza in apropiere de Casa Sindicatelor.

In Delta Dunarii cu bicicleta ?!

Plictisit de mesterit la scule in aceasta perioada de lunga prohibitie, si dorind de asemenea sa fac o plimbare mai excentrica in natura m-am hotarat: asaltul Deltei pe bicicleta.

Nu este un asalt in forta, eu nefiind un super biciclist, este o abordare a unui traseu de complexitate medie.

Ca si echipament;

 • Bicicleta FirstBike;
 • Rezerva de apa;
 • Pompa
 • Petice rapide
 • Camera
 • Cheie multifunctionala

Intregul traseu a presupus parcurgerea a 44 Km in conditii de macadam, cu pauze pentru hidratare, fotografiere si odihna. Mentionez inca odata ca nu sunt un biker profesionist.

Startul:

Startul s-a dat de la garajul meu, si a avut ca tinta ajungerea in apropierea unor insule pe cursul Dunarii:

etapa1

Din pacate o parte a traseului a presupus traversarea unei zone inundate drept pentru care traseul nu a fost parcurs decat pana la jumatate ( 10 Km ).

Traseul:

trecere

Intrarea spre digul de la “7 Tevi” ! Trebuie traversate aceste sine de cale ferata.

Imediat in stanga si in drepta ni se infatiseaza mirifica lume a baltilor ce formeaza o mica parte din Delta:

first padure

 

Ajung in cele din urma la o padure inundata, aici s-a incheiat prima parte a traseului. Neavand cum sa inaintez, renunt si fac cale intoarsa spre Tulcea. Ajuns pe faleza, constat ca am parcurs aproximativ 15 Km, prea putin imi zic. Ma asez pe o banca! Deodata imi cade fisa. In fata mea debarcader si o salupa pentru trecere Dunare. Achit cei 3 Lei si ajung “peste drum” dincolo de Dunare in comuna Tudor Vladimirescu. Hotarasc, merg spre Ceatalchioi, o localitate din Delta. Incepe pedalarea. Traseul este extraordinar, recomand tuturor celor care doresc o iesire. Drumul este pe alocuri asfaltat, pe alte portiuni pietruit, pe altele cu denivelari, etc. Tocmai bun pentru un traseu mixt si de complexitate medie.

barca capat Capture Ceatalchioi dincolo dunare macadam padureceatalchioi patlageanca spre_periprava stalp stop